'



Όνομα

Theme Layout

Theme Translation

Trending Posts Display

Home Layout Display

Posts Title Display

404

We Are Sorry, Page Not Found

Home Page


Πως κάνουμε login στο lan από το internet με το squid (2.x version), και γιατί να το κάνουμε αυτό

Στο σπίτι έχω έναν home server με Ubuntu. Εκεί πάνω έχω samba, proxy, vpn (hamachi και openvpn), ftp, web server, κατεβαστήρι για torrents και file hosters κλπ κλπ κλπ.
Μία από τις πιο κοινές χρήσεις που κάνω, είναι να συνδέομαι απομακρυσμένα στον server για να του περάσω torrents η RS links αντιστοίχως στα web interface του Deluge η του JDownloader.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του squid proxy. Τον squid τον έχω ούτως η άλλως για να μου κάνει ένα τυπικό add blocking και να μπλοκάρει κάποια domains που δε θέλω τα pcιά του σπιτιού μου να έχουν επαφή.
Anyway, για να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στο LAN μέσω squid, από το default port που ακούει, κάνετε τα εξής (command για ubuntu):

Ανοίγετε ένα τερματικό και πληκτρολογείτε:
sudo su
σας ζητάει τον κωδικό σας, βάλτε τον :)
μετά πατάμε:
htpasswd /etc/squid/passwd web

New password:                 <------Βάζετε τον κωδικό για το web login
Re-type new password:     <;------Ξανά τον κωδικό για το web login
Adding password for user web

Μετά πατάμε αυτό:
chmod o+r /etc/squid/passwd

Μετά πρέπει να αλλάξουμε το αρχείο ρυθμίσεων του squid:
nano /etc/squid/squid.conf

Αλλάζουμε η γράφουμε τις παρακάτω σειρές μέσα στο αρχείο:


auth_param basic program /usr/lib/squid/ncsa_auth /etc/squid/passwd
auth_param basic children 5
auth_param basic realm Squid proxy-caching web server
auth_param basic credentialsttl 2 hoursauth_param basic casesensitive off
acl ncsa_users proxy_auth REQUIRED
http_access allow ncsa_users


Επανεκκίνηση στον squid
/etc/init.d/squid restart

Και τώρα αν βάλετε στον web browser σας, στις ρυθμίσεις του proxy το ip και το port του squid θα σας πεταχτεί ένα παραθυράκι που θα σας ζητάει user name και pass.
Βάζετε user name, στη προκειμένη περίπτωση web και gia pass τον κωδικό που έχετε βάλει.
Τώρα άμα στο firewall σας ανοίξετε τη πόρτα που ακούει ο squid (default 3128, αλλά καλύτερα να την αλλάξετε) θα μπορείτε να κάνετε remote login, και να έχετε πρόσβαση στους εσωτερικούς web server.
Αυτά.

Ξέρω και γαμώ τα κομπιούτερ :P
Leave A Reply

Δημήτρης Κουκοράβας

[name= Δημήτρης Κουκοράβας]

[img=https://lh3.googleusercontent.com/-YKTns1xLODg/XaldIvAoAUI/AAAAAAACPEo/oCji2yIiFT0w8JJUgGKMKUgXZMGxIPvngCEwYBhgLKsoDAMBZVoDGoO4yiiKz-Bpg1vtpIu2kqHNHhMr2etwebOt_Yc4DrZvBe-mQa0FKhc_x39gG5eURPF_8FZB-zshMFX_3k1wtOhGc4sC8LJPxcKyOrKMIcOLcuoEy0tXuDT-HR2MJQfQCUGdctFkTGbGmozQUBLpF6PdmA87nsZNEPbw5saMOBacugztTWFuAekmHQEKVhrmW_wH93RlTO70JOFIeff4G2MdQuuo5Bh8TZEQru1nQ8MDpTEHUgdDnLhlLfHUkASXpu6GTzvK-IaJPGBUVeeWYVCRuAtQGlDFMg-9XSZsAbG_FOg7AOl8tS49jkq1Dy2iw4bi6anxbwInJL-ObxeURYtwfFKz4udHSAhM8TKZwFDcUrZw_T5Z5_kP5urr0f5gdeRwdksfT_6871CqXqqm_dKj-ZQXSN8zAUQGVyRiwWKeQmik3zz3tckvIBn4M5kJCTPXbIluwys976U9IKTL6M_TgImHxtqywFHhhYPHSVr4pke5Wk7EDVLigjSUnN5ZauhBE-mEio3OuM66AW_43m9zHpJnFaAU510ylaQa9DHeaBxMPMcIgvE44Db9VDB_rwOIw6V_UpQss0vyldVUjt9kW5EMw8YTu8wU/w140-h140-p/2019-10-17.jpg]

[description= Αυτό το blog το έχω κυρίως σαν σημειωματάριο για όλα τα βιτσιόζικα πράγματα που κάνω στις συσκευές μου (και όχι μόνο).]